Alumner från Campus Helsingborg

Alicia Hallberg, tidigare student på programmet för modevetenskap

Gör idag: Stylist för Boozt.com

”Mitt jobb är att styla alla modeller till alla våra modellfotograferingar vi har, så mer eller mindre allt kampanjmaterial, allt man kan se på reklam på TV, reklampelare på stan, på hemsidan, allt möjligt. Det är väldigt varierande och väldigt kreativt, vilket jag tycker är jätteroligt. Jag är lite spindeln i nätet på mitt jobb, jag har både kommunikation med marknadsavdelningen, utefter vilka kampanjer vi ska göra och de får berätta vad de behöver, men också med inköpsteamet. Vilka märken som är viktiga att lyfta i vilka typer av kampanjer oh sådär. Och inte minst är jag en del av designteamet, där vi jobbar med konceptet, vilket tema vi ska ha på fotograferingen och vilken typ av modeller, vilken stil vi vill uppnå och vilken målgrupp vi ska attrahera. 

Jag läste modevetenskap på Campus Helsingborg, och när jag började den utbildningen var den ganska ny. Jag tillhörde andra årskullen som började, och ingen hade tagit examen från programmet än. Vi visste inte riktigt vad vi skull förvänta oss av utbildningen eller efteråt, för det fanns ingen som vi kunde jämföra oss med. Men jag hamnade på mitt jobb ganska snabbt efter examen. Jag skickade in mitt CV till en person som jag hade en gemensam kompis med, som jag bad skicka vidare mitt CV till designchefen på Boozt, i hopp om att få ett stylistjobb. Jag fick komma på intervju och det visade sig att de hade sagt upp stylisten som var där innan mig. Så jag fick jobbet och det var jättehäftigt och läskigt samtidigt, att kastas in i ett stort företag utan supermycket erfarenhet. Nu har jag varit här i fem, sex år och trivs jättebra. Jag har lärt mig massor och verkligen fått komma ut i arbetslivet.”

Helene Tigerström, tidigare student på programmet för service management 

Gör idag: Vd för Mindpark Helsingborg och Mindpark Hyllie

“På Campus Helsingborg pluggade jag service management med inriktning på retail. Som vd för Mindpark  både i Helsingborg och i Hyllie är det mitt uppdrag att se till att den här platsen är den mest fantastiska arbetsplatsen som våra co-workers kan befinna sig på. Jag brukar säga att jag har världens roligaste jobb, för jag får se till att folk trivs. Tvåhundraåttio personer har det här som sin arbetsmiljö och vi skapar kontakter mellan de personerna, och ser till att de växer så de som personer och som bolag och organisationer. 

En dag är aldrig den andra lik. För det första befinner jag mig på två olika platser, eftersom jag har två olika siter som jag behöver vara på, och de platserna är ganska olika, jag har två team med personal som jag lägger väldigt mycket tid p. En av de viktigaste delarna i mitt arbete är att uppmuntra min personal och se till att de har förutsättningar för att göra ett så bra jobb som möjligt. 

Några av de sakerna som jag har mest nytta av som jag fick med mig från campus är projektledning, som jag jobbar med dagligen i mitt arbete och ekonomi och budget, förståelsen kring hur organisationer håller ihop, personal, marknadsföring och de bitarna. Sedan blev jag väldigt bra på att läsa av och processera information snabbt. 

En av fördelarna med att läsa på Campus Helsingborg när det gäller att få jobb efteråt, tycker jag är det nära samarbetet med näringslivet här i regionen. Jag blev själv engagerad i Marknadsföreningen under min tid som student. 

Läs om fler alumner här: ch.lu.se