Ny student?

Först och främst, stort grattis – du är antagen till en utbildning på Campus Helsingborg! Framför dig väntar nu din kanske roligaste tid i livet. Studietiden är en buffé av äventyr och möjligheter där du kan välja och vraka för att skapa en tillvaro som passar just dig. 

Campus Helsingborg är en del av Lunds universitet, ett av världens topp 100 bästa lärosäten, men är beläget i en ganska liten – lagom stor! – stad. Det gör att stämningen är familjär. Du kommer ha lätt att lära känna vänner, lektorer och knyta kontakter med framtida arbetsgivare.  Som om inte det vore nog är havet bara ett stenkast bort var du än befinner dig i staden. 

Men, att börja plugga kan också vara lite läskigt. Från en dag till en annan introduceras en ny vardag i nya miljöer med nya människor. Funderingarna kan vara många, men du kan vara lugn. Vi har alla varit där. Alla var lika förvirrade tills en grupp studenter en dag kom på att magasinet du just nu håller i handen borde finnas. Sagt och gjort! 

Den här webbsidan är speciellt framtaget för att ge dig en skön start på studietiden. Du kan läsa allt om hur du skaffar boende, hur studentlivet fungerar och hur en vanlig vecka kan se ut. Dessutom ger vi grymma guider på saker att uppleva både i och runt Helsingborg samt, kanske viktigast av allt, en snabbkurs i både skånska och student-iska.   

Vi kommer göra vårt allra bästa för att förklara precis alltihop för dig – och vi är så glada över att få göra det för just dig!