HBG City tipsar

Sött plugg

Vill du sitta och plugga ostört , men samtidigt njuta av något gott? Då är kaffebar ett hett ställe att sitta på, dessutom har de ett brett utbud av veganska godsaker. Chloe bjuder på vardagsrumskänsla och godsaker från olika delar av världen, en perfekt kombination för en lång pluggdag. Gillar du att smaska på riktigt söta saker medan nu pluggar? Då är Sweet House Café på Söder en riktigt god idé.

Ölhäng och musikquiz

Ska du ut och ta en öl med dina vänner efter pluggandet erbjuder Utposten gött barhäng och HEAT arrangerar musikquiz en gång i veckan. För karaokefantasterna är Bollbrolyckan och Charles Dickens på Söder givna platser för kvällshänget. The Tivoli erbjuder en del musikkvällar under veckan och på sommaren flyttar de ut, bygger upp en utescen och bjuder in lokala band som förgyller kvällen.

20 kvm för litet?

Är det för trångt att träffas ett gäng i din lilla studentlya? Helsingborg erbjuder en hel del aktiviteter om du vill hitta på något med ditt nyfunna kompisgäng. På Pitchers finns det mesta du behöver. Här kan du bowla, spela biljard eller utmana dina kompisar i shuffleboard – som en fritidsgård för vuxna.

Ingen lunchlåda?

Har du inte hunnit förbereda lunchlådan? Lugn, Helsingborg har ett stort utbud av lunchrestauranger. En lunch i Helsingborg ligger runt 100-lappen, men det går att maxa. Ebbas Fik erbjuder stora generösa portioner, perfekt för att be om en doggybag, om du inte skulle orka äta upp och vill spara till senare på kvällen eller nästa dag. Kan du och klasskompisarna inte komma överens om vart ni ska käka? Då är Kitchen Floor på Helsingborg C den perfekta lösningen! Kitchen Floor är en food court med fem restauranger under samma tak som erbjuder allt från italienska till asiatiska smaker. Fler ställen är Tacos y burritos på Maria Torg och Bastard Burgers på Söder.

Matigt parkhäng

Helsingborgs stad har placerat ut caféstolar och bord på Maria Torg och i Stadsparken. Här kan du sätta dig med din take away-lunch och njuta av solen. Slottshagen och Gröningen är även de perfekta ställen för picknick. Ångfärjeparken som ligger vid Hamntorget är ett grönområde mitt i stan med fantastisk utsikt över sundet.