Närheten till naturen

Pålsjöskog
Pålsjö naturområde är nog helsingborgarnas allra käraste plats för friluftsliv och rekreation. Här kan du promenera och jogga på slingrande stigar, längs bäckar och raviner i bok- och ekskogar som är flera hundra år gamla. Du kan njuta av vårens vit- och gulsippor, höra hackspettarna och kanske få se ett rådjur eller två.

Ta gärna en våffelfika vid Pålsjöpaviljongen eller pausa längs landborgsbranten med fantastisk utsikt över Öresund.

Landborgspromenaden
Välkommen att uppleva Helsingborgs unika vandringsled. Landborgspromenaden är fylld av variation med många fantastiska grönområden och vackra utsikter över staden och Öresund. Landborgspromenaden sträcker sig från Raus Kyrka i söder till Sofiero Slott i norr. Starta vid Kärnan och välj om vill gå mot norr eller söder (ca 7km åt vartdera håll). Vill du ha mer information vad du passerar så ladda ner appen Guide Helsingborg som guidar dig med audioguide under din promenad. Orkar du inte gå hela vägen tillbaka så hoppa på bussen som tar din in till city igen.

Rhododendron på Sofiero

Det var i början av 1900-talet som Gustav VI Adolf påbörjade sin samling av rhododendron på Sofiero Slott. Idag finns flera tusentalsbuskar i parken. Rhododendronen slår ut i blom i mitten av maj och är verkligen en syn värd att se.

Hajka på Kullaberg

På Kullaberg finns många vandringsleder, både för hobbymotionärer och veteranhajkare. Med frodande natur och storslagna utsiktsplatser är det ett utflyktsmål som verkligen är värt att uppleva!