Hyresmarknaden

Fastighetsvärdar i Helsingborg

Det finns ingen gemensam bostadskö i Helsingborg, utan du måste vända dig direkt till den fastighetsägare du vill bo hos. Här finns ett urval med bostäder i Helsingborgsområdet. Läs mer på deras webbplatser:

Akelius
Balder
Biskopen fastigheter

Bohild Fastigheter
Boplats syd
BroGripen fastigheter
Espace
Heimstaden

Ikano bostad
Jefast
K-fastigheter
Rikshem

Rexellent AB

Tornet
Wallenstam Helsingborg
Hyra Bostad
Magnolia Bostad

Neobo Fastigheter AB
Bostadshub
Bostadslistan.se
Öresunds fastighetsservice

Sveaviken Bostad

AB Lomma Tegelfabrik

Helsingborgshem AB

Smarta, funktionella och trivsamma studentbostäder för dig som studerar på universitet eller högskola. Du behöver inga köpoäng för att få en lägenhet, du betalar 10 månaders hyra och el ingår. Vi har studentboenden på Närlunda, Olympia och Söder. Välkommen hem! Så söker du studentlägenhet

Willhem AB

Hos Willhem kan du söka lägenheter utan kötid. Vi har hyreslägenheter i flera delar av Helsingborg, till exempel, Centrum, Högaborg, Mariastaden och Eneborg. Många av våra fastigheter ligger i anslutning till goda kommunikationer så att du enkelt kan ta dig till Campus. Välkommen att hitta ditt nya hem hos oss på Willhem. Läs mer här: https://www.willhem.se/

Förtur hos Rikshem

Rikshem har ett samarbete med Helsingborg Stad där studenter i Helsingborg får förtur till Rikshems mindre lägenheter (alternativt större lägenheter som kan delas av flera studenter). Samarbetet innebär att du som student inte behöver köa utan att Rikshem i mån av tillgång erbjuder ett antal lägenheter åt studerande vid Campus.
Lägenheterna hyrs ut enligt först till kvarn-principen och för att kunna skriva kontrakt måste du ha antagningsbesked till en utbildning vid Campus Helsingborg, samt godkänd kreditupplysning utan betalningsanmärkningar. Låter det intressant? Läs mer här: Studentlägenheter Rikshem eller skicka ett mejl med dina kontaktuppgifter till info.helsingborg@rikshem.se och bifoga ditt antagningsbesked.

Temporära lösningar

Om du behöver ett temporärt boende kan nedanstående vandrarhem vara en praktisk lösning.

https://www.dreamhbg.com/

International students

If you are an international student please visit LU Accomodation for more information about housing opportunities.