Årstidsguide

Helsingborg är mest känt för att vara en fantastisk sommarstad – men här finns massor av upplevelser och aktiviteter att avnjuta året om! Väsenvandring på hösten, rhododendron-blomning på våren, för att inte tala om kallbad och julmarknader i vintertider. Här har vi samlat våra bästa tips för varje årstid.

Höst

Kitesurfing

  • Du kommer snabbt lära dig att det blåser en del här på hösten. Idealt för frisyren? Nej. Idealt för kitesurfing? Ja! Höstvindarna bjuder på fantastiska vågor som är perfekta för denna spännande havsaktivitet. 

MOVEAT

  • Är du en matfantast som älskar att prova nya smaker? Då är Moveat något för dig! Ta smakstopp runt om i Helsingborg, allt från fine dining och desserter till streetfood. En smakupplevels genom Helsingborg.

Ljusstämning på Sofiero

  • När solens ljus blir alltmer frånvarande lyser Sofieros ljusinstallationer upp i höstmörkret. Inte bara kan du avnjuta magiska miljöer i helt nytt ljus, utan det finns även gott om spännande smakupplevelser under evenemanget.

Vinter

Kallbad

  • Helsingborgare har kallbadat flitigt långt innan det blev trendigt. Om det känns motigt att gå direkt ner i det iskalla havet finns det flera kallbadhus försedda med bastu i staden. På Pålsjöbadens kallbadhus finns dessutom ett café.

Julmarknader

  • Finns det något bättre sätt att komma i julstämning än att gå på en hederlig julmarknad? Helsingborg har gott om julmarknader runt om i staden, från Laröd i norr till Råå i söder. Varför inte ta färjan över till Helsingör och julmarknaden på Kronborg Slott?

Sommar

Strandhäng

  • En sandstrand i direkt anslutning till stan? Jajamän, det är en lyx vi har i Helsingborg! Samla vännerna, packa väskan och njut av en riktigt lat dag på stranden. Det finns både kiosker och restauranger i närheten – vad mer kan en önska?

Uteserveringar vid havet

  • En god middag, något trevligt i glaset och en solnedgång vid havet – en kan tro att en är utomlands. Längs kustlinjen finns ett brett utbud av restauranger och barer att spendera långa, bekymmerslösa kvällar på. 

Vår

Varvets matmarknad i Helsingör

  • Varvets matmarknad ligger i en av det tidigare varvets stora hallar i Helsingör. På matmarknaden kan du samlas runt långbord och njuta av mat från hela världen från bås med olika street food koncept. En självklar plats att besöka efter en härlig Tura under en solig vårdag.

Tura

  • Att tura innebär att åka fram och tillbaka över sundet med färjan. Det kan du (och kommer du sannolikt) givetvis göra året om, men det kan vara lite extra härligt när läsåret börjar gå mot sitt slut och semesterkänslorna smyger sig på.