Söka studentbostad

I Helsingborg finns ett antal studentboenden, men ingen gemensam kö för studentbostäder. Därför måste du söka direkt genom den fastighetsägare du vill bo hos. När lägenheterna blir lediga är det många gånger först till kvarn som gäller, var därför aktiv med ditt sökande direkt när du fått antagningsbeskedet. Vi på studentstadenhelsingborg.se förmedlar inga studentlägenheter utan du får själv söka bostad genom fastighetsägaren.

Vem kan söka studentbostad i Helsingborg?

För de flesta studentboenden krävs att du som söker bostad är antagen till ett universitet, högskola eller yrkeshögskola. Det krävs också att du kan styrka detta genom att visa upp en kopia av ditt antagningsbesked. Du måste inte gå på en utbildning som ges just i Helsingborg, men vissa bostadsaktörer förbehåller sig rätten att prioritera studenter vid Campus Helsingborg. För mer information om olika boenden besök länkarna nedan.

Tips när du söker studentbostad

  • Var snabb på bollen – börja leta redan när du fått ditt antagningsbesked
  • Lista vad som är viktigast för dig. Är det storleken, hyran eller läget? Kanske är det tillgången till balkong eller studierum? Utgå från dina behov i ditt letande.
  • Att “boka” en studentlägenhet innebär att du tar den, det är inte bara en intresseanmälan.
  • Inga lediga studentlägenheter? Kolla Blocket och olika Facebookgrupper – där finns en hel del andrahandsboenden att hitta.

Unionen
Amerika södra/Söder City
Campus Vattentornet
Furutorpsparken (Helsingborgshem)
Bryggaregatan
 (Helsingborgshem)
Höjdpunkten (Helsingborgshem)
Östra Vallgatan (Helsingborgshem)
Haga lägenhetshotell

Se lediga studentlägenheter på Helsingborgshem här