Kombinera jobb och studier

Som student kan det ibland vara skralt på bankkontot – termen “fattig student” är trots allt inte tagen ur luften. För att säkra upp ekonomin kan det vara en god idé att skaffa ett extrajobb. I många fall kan det till och med vara en tillgång för dina studier. Här berättar tre studenter om hur de hittade sina extraknäck, hur det kompletterar studierna och hur de får plugget och jobbet att gå ihop.

Karla Smoljan som pluggar Socionomprogrammet berättar hur hon kombinerar jobb och studier

Var jobbar du?
– Jag jobbar på Öppenvården i Eslöv.

Hur hittade du jobbet?

– Jag såg ett inlägg i Facebook- gruppen ”Socionom” där de sökte efter en vikarie. Jag ansökte, gick vidare till intervju och fick jobbet.

Hur mycket jobbar du?

– Ungefär 14 timmar per vecka.

Hur kompletterar jobbet din utbildning?

– Jobbet kompletterar utbildningen då det är ett ”socionomjobb” och jag får möjlighet att utöva de kunskaper jag fått under utbildningen samtidigt som jag nu kan väga in mina praktiska kunskaper i diverse skolarbeten.

Vad är ditt bästa tips för att fixa plugget samtidigt som du jobbar extra?

– Plugget ska alltid prioriteras över jobbet, som timvikarie har jag möjlighet att vara flexibel och lägga om arbetstiden så att det passar mina studier!

Kom-ihåg!

Håll koll på fribeloppet!

Om din inkomst överstiger CSN:s fribelopp påverkar det hur mycket studiemedel du kan ta ut. Läs mer om fribelopp på csn.se