Upptäck Helsingborg

Vill du upptäcka allt som Helsingborg har att erbjuda? Upptäck vacker natur, god mat eller kanske prova unika aktiviteter som har en lång och stark tradition för Helsingborgarna.
Här är några tips så att du kan komma igång.

Kallbad
I Helsingborg tar vi inte bara ett dopp i havet under sommaren, vi gör det året runt! Det är en stark och lång tradition för många Helsingborgare. Besök ett av våra tre kalla badhus (Kallis, Pålsjöbaden och Råå) för ett uppfriskande bad följt av en trevlig och avkopplande stund i den varma bastun med vacker utsikt över havet. Uppfriskande och bra för hälsan!

Tura
Har du varit i Helsingborg tidigare har du säkert hört uttrycket att ”ta en tura”. Men vad betyder det egentligen? Det är ett lokalt uttryck för att ta färjan över sundet utan att hoppa av i Helsingör. Man åker alltså fram och tillbaka flera gånger, och passar på att njuta av ”två röda och en grön” (dvs två danska pölser och en Tuborg Grön) samtidigt.

Men det finns absolut ingenting som hindrar dig från att hoppa av i Helsingör efter en enkelresa. Strosa på Helsingörs mysiga gator, besök Kronborgs slott, besök Værftets Madmarked med massor av  streetfood till lunch och köp med dig riktiga danska wienerbröd hem.

Pittoreska Råå
Råå är det mysiga lilla kustsamhället söder om Helsingborg som från 1880 var ett av Sveriges största fiskelägen. Idag möts du istället av glada och vänliga Rååbor, mysiga kullerstensgator, unika butiker och underbar natur.

För fler tips och inspiration om vad Helsingborg har att erbjuda. Besök Visit Helsingborg!

Studentmagasinet HBG STDNT
Ska du börja studera i Helsingborg till hösten? Vi har samlat allt du behöver veta som nybliven student i vårt nya magasin HBG STDNT.