Johan Söllscher – Jorden runt med en gitarr

19 mars 2023, 13:00 - 14:00

19 mar
Johan Söllscher – Jorden runt med en gitarr

Det finns otroligt mycket spännande musik från världens alla hörn. Sånger, låtar, och stycken från skilda århundraden och genres får nytt liv i Johans tolkningar på spansk gitarr. Välkomna på en musikalisk världsomsegling där japanska körsbärsblommor möter sydamerikanska danser, kända jazzmelodier, svensk folkmusik och mycket mer.

Johan Söllscher har musiker- och lärarexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Musikhögskolan i Malmö, inom både klassisk musik och jazz. Som gitarrist är Johan en mycket eftertraktad solomusiker och ackompanjatör. Han verkar som musiker med allt ifrån solokonserter på klassisk gitarr, till barock och renässans musik på luta, till rock-/pop-/jazzgigs på elgitarr. Han har turnerat landet runt och har spelat och undervisat på landets stora gitarrfestivaler. Utöver frilanslivet undervisar Johan i gitarr, ensemblespel och komposition på Eric Ruuth Kulturhus i Höganäs.

Datum och tid: Söndag 19 mars 2023 klockan 13:00

Längd: 60 minuter utan paus

Plats: Konsertsalen

Fri entré, men biljett måste du hämta i entrén eller online via ticketmaster. Biljettsläpp 30 november.

Konserten ingår i Helsingborg Guitar Festival 16-19 mars 2023. Festivalen arrangeras av Dunkers kulturhus och Musik i Syd.

Johan Söllscher – Jorden runt med en gitarr

  • 19 mars 2023, 13:00 - 14:00
  • Längd: 1 timme

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Konsertsalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta