Jojje Wadenius – GEJOMA

16 mars 2023, 19:00 - 20:15

16 mar
Jojje Wadenius – GEJOMA

Jojje Wadenius rör sig i landskapet mellan jazz och rock och är en av våra mest folkkära artister. Han har spelat med giganter som Aretha Franklin, Roberta Flack, Simon & Garfunkel, Cornelis Vreeswijk, Luther Vandross, Kent och Steely Dan. Till kvällskonserten den 16 mars har han med sig Mattias Svensson på bas och Jocke Ekberg på trummor. Tillsammans blir de tre jazztrion GEJOMA. De tre musikerna utgör tillsammans jazztrion GEJOMA, som och bjuder på musik från bland annat plattorna Saleya och Interloop. Publiken kan räkna med melodiskt, rytmiskt och svängande samspel när det är som bäst!

Bio Jojje Wadenius:
Under drygt 20 år bodde Jojje i USA och var under en period en av de mest anlitade gitarristerna i New York. Man kunde bland annat se honom spela i husbandet i Saturday Night Live. För den yngre publiken är han kanske mest känd för sina omtycka barnvisor; albumet Goda’ Goda’ med texter av Barbro Lindgren samt musiken till tv-serien Kalles Klätterträd. Genom åren har Jojje fått flera utmärkelser, bland annat fyra Grammisar och Hagströmpriset.
Snacka om imponerande meritlista. Och nu kryddar han alltså giget på öppningskvällen av Helsingborg Guitar Festival 16 mars genom att gå från solo till trio och skalar upp med de ytterst habila musikerna i batteristen Jocke Ekberg och basisten Mattias Svensson. Tillsammans bildar de alltså jazztrion GOJIMA. Den här spelningen kan bli legendariskt.

GEJOMA är:
Jojje Wadenius, gitarr
Jocke Ekberg, trummor
Mattias Svensson, bas

Datum och tid: Torsdag 16 mars 2023 klockan 19:00

Längd: 70 minuter utan paus

Plats: Konsertsalen

Entré: 270 kronor, kulturkortet 220 kronor, student/speciellt inbjuda 190 kronor, ingår i festivalpass 750 kronor. Köp biljett i entrén eller online via ticketmaster. Biljettsläpp 30 november.

Konserten ingår i Helsingborg Guitar Festival 16-19 mars 2023. Festivalen arrangeras av Dunkers kulturhus och Musik i Syd.

Jojje Wadenius – GEJOMA

  • 16 mars 2023, 19:00 - 20:15
  • Längd: 1 timme 15 minuter

Pris

  • Standard: 270 kr
  • >Studenter: 190 kr

Ingår i medlemskort

  • Kulturkortet

Biljettyper

Kulturkortet 220 kr

  • Sittande

Plats

Dunkers Kulturhus, Dunkers kulturhus, Konsertsalen
Kungsgatan 11
252 21 Helsingborg

Visa på karta

Kulturkortet

Kulturkortet.se