Julia Bondesson – In i havets rymd

7 december 2022, 12:00 - 16:00

7 dec
Julia Bondesson – In i havets rymd

Möt konstnären Julia Bondessons installation med träskulpturer och videoverk på Trelleborgs museum. Bondesson skulpterar i trä med traditionella verktyg och tekniker. Hon formar kroppar som ledas likt marionettdockor och kan agera i koreografier.

Genom hennes uppmärksamhet och beröring får träkropparna liv och en egen vilja. Som skulpturer tar de rummet i besittning, till synes tysta, stilla och alldeles på gränsen till levande. Sedan urminnes tider har vi människor format figurer som gått att styra och samspela med. Bondessons träkroppar överbryggar gränserna mellan skulptur, ledad docka och marionett. Hon knyter an både till konsthistorien och rituella traditioner.

Julia Bondesson är verksam i Åled, Halland. Hon utbildades på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och har bland annat ställt ut på Krognoshuset, Vandalorum och Moderna Museet.

Välkommen på vernissage 19 november klockan 12-16. In i havets rymd. Utställningen invigs klockan 12.30 med Julia Bondesson på plats. Den 21 januari klockan 13 blir det konstnärsvisning. Julia Bondesson visar sin utställning In i havets rymd och berättar om sitt konstnärskap. Visningen ingår i entréavgiften.

Julia Bondesson – In i havets rymd

Visa alla tillfällen

  • Längd: 4 timmar

Plats

Trelleborgs Museum
Stortorget 1
231 43 Trelleborg

Visa på karta

Arrangör

Trelleborgs Museum