Lisa Trogen Devgun – Solid bas

17 december 2022, 12:00 - 17:00

17 dec
Lisa Trogen Devgun – Solid bas

I utställningen Solid bas på Landskrona konsthall utforskar konstnären Lisa Trogen Devgun med hjälp av spännremmar, takstöttor och lastpallar gränsdragningen mellan människa och maskin.

Lisa Trogen Devgun har under en längre tid arbetat med material och skulpturala objekt hämtade från logistikområdet och industrin, något hon även gör i utställningen Solid Bas på Landskrona konsthall. Nytt är att hon adderar storskaliga kollage sammanställda med material från produktkataloger och branschtidningar från samma områden. I vårt allt mer automatiserade tidevarv ställer sig Trogen Devgun frågan Vem är maskin och vem är människa?

I en omfattande installation av stödmaterial såsom takstöttor, spännremmar och lastpallar samt kollage försöker Trogen Devgun gestalta gränsdragningen mellan människan och maskinen. Vem styr vem och vem måste vara på plats i den maskineriet för att den eviga cirkulation av varor ska upprätthållas?

Solid bas är en soloutställning av Lisa Trogen Devgun och visas på Landskrona konsthall mellan den 17 december 2022 och den 26 februari 2023. Fri entré,

Plats

Landskrona Konsthall
Slottsgatan
26131 Landskrona

Visa på karta