Webbinarium: Så förändrar EU:s Mobilitetspaket transportsektorn

27 januari 2023, 09:30 - 10:30

27 jan
Webbinarium: Så förändrar EU:s Mobilitetspaket transportsektorn

Biljett

495 kr/pers för medlemsföretag i Handelskammaren. 745 kr/pers för icke-medlemmar. Moms tillkommer. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas. Kostnadsfritt för dig som är med i Trade Network.

Boka nu

I början av 2022 genomfördes den andra och mer omfattande delen av EU:s Mobilitetspaket. En lagstiftning som syftar till att skapa likvärdiga konkurrensvillkor och enhetliga arbetsvillkor inom den europeiska transportsektorn. Ett paket vars innehåll påverkar både den som köper transporter och den som utför transporter. Redan nu kan vi se att paketet tillsammans med de skenande drivmedelspriserna gjort att priserna på godstransporter ökat på den svenska marknaden.

Hur påverkar paketet utvecklingen för transporter på sikt i Sverige och i övriga EU? Vilken påverkan får det på tillgången till transporter i Sverige? Kan det på sikt påverka företags logistikkedjor?

Under detta webbinarium får vi en kort bakgrund till Mobilitetspaketet, en genomgång av innehållet i paketet och hur det införlivats i Sverige. Våra föreläsare lyfter upp praktiska konsekvenser både för transportköpare och transportörer.

Viktiga nyheter i lagstiftningen är det utökade beställaransvaret, utstationeringsdirektivet och de nya cabotagereglerna vilket alla berörs under föreläsningen.

Föreläsare är Håkan Nilsson, branschchef Transportindustriförbundet och Maria Lindh, näringspolitisk expert på transporter och EU-rätt på Transportföretagen.

Eventet är ett samarrangemang mellan Transportindustriförbundet och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren.

Välkommen med din anmälan senast 27 januari kl 8.00.

 

 

Webbinarium: Så förändrar EU:s Mobilitetspaket transportsektorn

  • 27 januari 2023, 09:30 - 10:30
  • Längd: 1 timme

Arrangör

Sydsvenska Industri- och Handelskammaren