Ystad Winter Piano Fest – Jan Lundgren/Harry Allen Quartet “A Tribute to Bengt Hallberg”

28 december 2022, 15:00 - 16:15

28 dec
Ystad Winter Piano Fest – Jan Lundgren/Harry Allen Quartet “A Tribute to Bengt Hallberg”

Bengt Hallberg (1932–2013) är en av storheterna i svensk jazz, ett mångsidigt musikgeni som nådde internationell respekt och berömmelse. I denna konsert som bjuder på swinging jazz och stråk av svensk folkmusik framför fyra ledande jazzmusiker sin hyllning till en viktig inspiratör.
I Bengt Hallberg mötte Jan Lundgren sin inspiratör, musikfrände och vän i ett samarbete som resulterade i albumet ”Back 2 Back” (2011) och en rad duokonserter. Den amerikanske tenorsaxofonisten Harry Allen har en imponerande albumkatalog: över sjuttio skivor som bandledare och ännu fler är inspelningarna som han har medverkat på. Senaste albumet, ”Harry Allen & Dave Blenkhorn Play the Music of Phil Morrison” är årsfärskt.
Hans Backenroth är sedan mitten av 1990-talet en av Skandinaviens mest framstående jazzbasister. Kristian Leth, välkänd jazztrumslagare från Aarhus i Danmark, är verksam i Skandinavien i flera konstellationer och konstant efterfrågad i nya samarbeten. Han medverkar regelbundet på jazzfestivalen i Ystad.

Ystad Winter Piano Fest arrangeras den 28 och 29 december 2022 på Ystad Saltsjöbad. Varje konsert varar 1 tim 10 minuter.
Till eventet säljs dels enskilda biljetter till resp konsert samt dagsbiljetter som är kraftigt rabatterade.
Platserna är onumrerade. Insläpp 20 minuter före konsertstart.
Biljettköpare erhåller 40 % rabatt vid boende på Ystad Saltsjöbad. Länk till bokning av boende visas efter att biljettköpet till jazzfestivalen genomförts.
På Stadsbiblioteket arrangeras konsert för barn kl 14 båda dagarna. Biljetter hämtas på biblioteket från 1 december.

Ystad Winter Piano Fest – Jan Lundgren/Harry Allen Quartet “A Tribute to Bengt Hallberg”

  • 28 december 2022, 15:00 - 16:15
  • Längd: 1 timme 15 minuter
  • Ålder: 3-100 år
Tillgänglighet på platsen
  • Handikapptoalett

Pris

  • Standard: 395 kr

Plats

Ystad Saltsjöbad
Saltsjöbadsvägen 15
271 39 Ystad

Visa på karta